Translate

taze sıkılmış meyva suları veya kutu meyva suları,fruktoz denilen şekeri barındırır,bu şeker en tehlikeli şekerdir,karaciğer bu şekeri hemen yağa çevirir,meyvaları posasıyla tüketirsek sıkmadan yani,meyvanın posası,fruktoz denilen meyvada bulunan şekeri emerek vücudunuza zarar vermesini engeller.Aynı zamanda bu şeker açlık tokluk hissinizi bozar ve çok sık yemek yeme isteğiyle karşılaşırsınız.

Diyette yanlış bilinenler sağlık yazarının kaleminden

Çoğu kulaktan dolma bilgilerle diyete başlarız , ısrarla devam ederiz,kilo verdik gibi sanarız ama en sonunda hüsran,kilolar olduğu gibi yerinde duruyor,işte bu kulaktan dolma bilgiler bazı hatalarıda malesf yapmamızı sağlıyor ve diyet doğru yapılsada,dikkat etmediğim ayrıntılar,diyet in karşılığını görmemizi engelliyor,sağlık yazarı Anna Magee doğru bildiğimiz yanlışlar için bizleri uyarıyor.

Anna Magee diyet yapanların doğru bildikleri yanlışları kaleme aldı: Kilo vermek isteyenler kendine eziyet ediyor.

İngiliz gazetesi Daily Mail başta olmak üzere birçok ünlü gazete ve derginin sağlık sayfası yazarı Anna Magee, diyet yapanların ‘doğru bildikleri yanlışları’ mercek altına aldı. Kilo vermek isteyen birçok insanın bu uğurda ‘yanlış yöntemlerle’ kendilerine eziyet ettiklerini üstelik daha fazla kilo aldıklarını belirten Magee, diyet yanlışlarını 6 başlıkta topladı. İşte diyet listelerinde yer alan yanlışlar:

Kahvaltı yapmak kilo aldırır

Yanlış: Kahvaltı yapmamak vücudun yağları yakmasına yardımcı olur.

Gerçek: Zayıflar kahvaltı yapar, kilolular yapmaz.

Londra Koleji’nde yapılan bir araştırmada kahvaltı yapmayan kişilerin beyin emarları çekildi. Tarama sonuçlarında kahvaltı yapmayan kişilerin beyin merkezlerinde kalori miktarı fazla olan pizza, çikolata gibi yiyecekleri gördüklerinde bu yiyecekleri yeme konusunda aşırı bir isteğin meydana geldiği gözlemlendi.

Uzun dönem olmazsa olmaz

Yanlış: Diyet uzun dönemli kilo vermede yardımcı olur.

Gerçek: Sürekli diyet yapanların yüzde 90’ı kilo kontrolünü sağlayamaz.

Londra Üniversite Koleji Obezite Uzmanı Profesör Alexander Miras, “Sıkı diyet yapan insanlar kilo verir. Ancak sıkı diyete dayanamayan çoğu kişi diyeti bırakır ve başlangıçtaki kilosundan daha fazla kilo alır. Sonra yeniden diyete başlar, bırakır ve daha fazla kilo alır. Bu döngü böyle devam eder ve kişinin kilosu giderek artar” dedi.

Hafta sonu rahatlığı

Yanlış: Bütün hafta sağlıklı yersen hafta sonları kendini bırakabilirsin.

Gerçek: Haftanın 5 günü kendini tutup hafta sonu bırakmak kilo almaya sebep olur. Diyetisyen Zoe Harcombe, “Hafta boyu diyet yapıp hafta sonu dondurma, hamburger gibi yiyecekleri tüketmek ekstra 5 kilo almaya sebep olur” dedi.

Yağdan kaçının

Yanlış: Kilo vermek istiyorsan yağdan kaç.

Gerçek: Başarılı diyet yapanlar günlük kalori miktarının yüzde 30’unu yağdan alır.

Diyetisyen Zoe Harcombe, “Yağ doyurucudur. Yağdan kaçınanlar yediklerinden memnun kalmayarak daha çok yer” dedi. Ayrıca yağın A, D, E ve K vitaminlerini içerdiği belirtildi.

Yediklerim sağlıklı

Yanlış: İstediğim kadar sağlıklı yiyecek yiyebilirim.

Gerçek: Sağlıklı yiyecekler iştah açıcı olduğu için aşırı kiloya sebep olur.

Doktor John Briffa “Sağlıklı bir diyetle çok yemek kilo verdirmez aksine kilo aldırır” dedi.

Diyet içeceği 

Yanlış: Diyet içecekleri kalori içermediği için kilo yapmaz.

Gerçek: ABD’nin Teksas Üniversitesi Sağlık Bilimi Merkezi’nde yapılan bir araştırmada haftada 21 diyet içecek tüketen kişilerin aşırı kilolu olma olasılıklarının 2 kat olduğu ortaya çıktı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder