Translate

taze sıkılmış meyva suları veya kutu meyva suları,fruktoz denilen şekeri barındırır,bu şeker en tehlikeli şekerdir,karaciğer bu şekeri hemen yağa çevirir,meyvaları posasıyla tüketirsek sıkmadan yani,meyvanın posası,fruktoz denilen meyvada bulunan şekeri emerek vücudunuza zarar vermesini engeller.Aynı zamanda bu şeker açlık tokluk hissinizi bozar ve çok sık yemek yeme isteğiyle karşılaşırsınız.

Şok diyet

Bu şok diyetler uzun süreli yapılmamalıdır,diyet herzaman dediğimiz gibi uzun vadeli bir yaşam biçimidir,şok diyetler veya kısa süreli hızlı kilo verdiren diyetler daha çok açlığa çokça dayanmaktır,şok diyetler,ilerleyen günlerde planı olanlar için idealdir,tatile çıkmak, evlenmek buna benzer olaylar için yapılabilir,fakat tekrarı için uzunca bir müddet ara vermek gerekir,arka arkaya uygulanmaz veya devamlı yapılmaz.

Diyet herzaman gerekli vitaminleri alarak gerçekleşmelidir,uzun süreler aç kalmak demek değildir,insan vücudunun bir günlük kalori ihtiyacı 2100-2400 kalori olarak bilinmektedir,bu oran normal şartlar içindir,ağır bir işte çalışanlar için farklılık gösterebilir.

Yani özetlersek herkesin diyeti farklıdır,genel olarak bünyenize yakın olan diyetleri seçmeniz,hem sağlıklı kilo vermenize hemde fazla aç kalmamanızı sağlayacaktır.


ŞOK DİYET : 3 günlük şok diyet programı, Ender Saraç imzalı olup acil zayıflamak isteyenlerin uyguladığı bir diyet türüdür. Şok diyet listesi, günlük kalori alımını 700 kalori civarına düşürerek ani bir biçimde mümkün olduğunca kısa bir zamanda zayıflama ve kilo vermeyi amaçlayan bir diyet türüdür. 2-3 kilo zayıflatan günlük şok diyet ve 4-5 kilo zayıflatan 3 günlük şok diyet programı şeklinde 2 versiyonu olan bu diyetin 2 günlük şok diyet listesi, 2 günde 3 kilo; 3 günlük şok diyet ise 3 günde 4 ila 5 kilo vermeyi hedeflemektedir. Daha fazla süre için uygulanmasının sağlığa ciddi zararı olabileceği, Ender Saraç Şok diyet Listesi, uygulandıktan sonra en azz 60 gün beklenerek 2. kez tekrarlanmalıdır.


3 günlük Şok diyet: Sabah Kahvaltısından önce
2 su bardağı ılık su

3 günlük Şok diyet: Sabah Kahvaltısı
Şekersiz içilecek 1 bardak Çay ( Yapay Tatlandırıcı Kullanılabilinir)
30 gram yağsız beyaz peynir
Yeşil yapraklı mevsim sebzelerinden yapılmış yağsız, elma veya üzüm sirkeli mevsim salata
1 dilim Kepekli ekmek ( 25 gram )

Kuşluk vakti ara öğünü 10:45-11:45
1 adet orta boy yeşil Elma
Yarım Kase Kaymaksız KöyYoğurdu (Yoğurdun içerisinde Probiyotik denilen faydalı bakterilerin çok olması için fabrikasyon yoğurt tüketmeyiniz)

3 günlük Şok diyet: Öğle Yemeği
1 porsiyon Ispanak, Tere ve Lahana dan müteşekkil türlü sebze çorbası
Yarım porsiyon Balık eti
Yeşil yapraklı mevsim sebzelerinden yapılmış yağsız, elma veya üzüm sirkeli mevsim salata
1 Meyve (yeşil Elma-veya yarım greyfurt)

3 günlük Şok diyet: İkindi Atıştırması
İki veya üç parça kalorisiz diyet krakeri

3 günlük Şok diyet: Akşam Yemeği
1 Kase Lahana veya Başka bir sebze Çorbası
Yarım porsiyon susuz ama yeşil yapraklı mevsim sebzesi
Yeşil yapraklı mevsim sebzelerinden yapılmış yağsız, elma veya üzüm sirkeli mevsim salata
5 adet malta eriği, erik veya şeker oranı az başka bir sulu meyve

3 günlük Şok diyet: Uyumadan evvel atıştırma
200 gram kaymaksız – yağsız köy yoğurdu yada yağsız süt ( şeker kullanılmayacak)
Yarım greyfurt
Ender Saraç Şok Diyetin 2 günlük diğer bir versiyonu- şok diyet programı:

Günlük Menüler


Sabah:Greyfurt veya greyfurt suyu

Öğle: 1 porsiyon mevsim sebzelerinden oluşan yağsız sebze yemeği, Yeşil yapraklı mevsim sebzelerinden yapılmış yağsız, elma veya üzüm sirkeli mevsim salata, 1 kase yağsız köy yoğurdu

İkindi: 1 adet orta boy elma

Akşam: 1 porsiyon deniz ürünleri, tercihen balık eti, elma sirkeli mevsim salatası, 1 ince dilim kepekli ekmek

Gece: 1 tane mevsim meyvesi

2.Gün
Sabah: Meyve veya meyve suyu
Öğle: 1 porsiyon türlü sebze yemeği, Yeşil yapraklı mevsim sebzelerinden yapılmış yağsız, elma veya üzüm sirkeli mevsim salata, 1 kase yağsız köy yoğurdu.

İkindi: 1 adet muz

Akşam: 1 porsiyon derisi alınmış tavuk eti, Yeşil yapraklı mevsim sebzelerinden yapılmış yağsız, elma veya üzüm sirkeli mevsim salata, 1 ince dilim kepek ekmeği

Gece atıştırması: 150 gram 1 adet sulu meyve (karpuz, malta eriği vb.)

Bu diyetleri uyguladıktan sonra ortalama 30 – 40 gün sonra tekrarlayabilirsiniz. Diyete başladığınız günün akşamında şiddetli bitkinlik hissedeceksiniz. Ilık suda duş almanızı tavsiye ederim.

Şok diyetlerin zararları, faydaları ,yararları:

Şok diyetin en önemli avantajı hızlı ve çabuk biçimde zayıflatmasıdır. 2 veya 3 günlük uygulamaların bir zararı olmaz. Ancak süre uzatılırsa vücutta bitkinlik hissi ve bağışıklık sistemi çöküntüsü yaşanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder