Translate

taze sıkılmış meyva suları veya kutu meyva suları,fruktoz denilen şekeri barındırır,bu şeker en tehlikeli şekerdir,karaciğer bu şekeri hemen yağa çevirir,meyvaları posasıyla tüketirsek sıkmadan yani,meyvanın posası,fruktoz denilen meyvada bulunan şekeri emerek vücudunuza zarar vermesini engeller.Aynı zamanda bu şeker açlık tokluk hissinizi bozar ve çok sık yemek yeme isteğiyle karşılaşırsınız.

Hızlı kilo verdirici arındırıcı diyet menüsü

Acil kilo vermeniz gerekiyor, biryere davetlisiniz ve süreniz yok işte böyle durumlarda uygulanacak bir diyetimiz var bir haftada iyi bir sonuç alıp,görüntümüz istediğimiz şekle gelebilir,tabi bu diyet uzun süreli değildir,1 haftalık acil bir diyettir sık sık tekrarlanamaz çünkü vücudumuzun istediği vitaminler vardır,bu vitaminleri devamlı aksatamayız,güçsüz ve halsiz oluruz,çok önemli durumlarda uygulanabilecek bir diyettir.



METABOLİZMAYI UYANDIRIYORUZ

Bahar havaları yaklaştıkça doğa gibi bedeninde tazelenmesi gerekir. İşte bunun için hızlı çalışan barsaklar, böbrekler, karaciğeri yormayacak doğru beslenme programları tercih edilmelidir. Değişen ısı ciltte kuruma, nem kaybına yol açabilir bu durumda yeterli sıvı alınmazsa halsizlik, bahar yorgunluğu, kas krampları barsak tembelliği yaşanabilir. Bunun için mevsim geçişlerinde arındırıcı mönüler takip edilmelidir. Bu programlar kısa süreli uygulanacak özel listelerdir, büyük hedefler güden uzun vadeli zayıflama planlarından farklıdır. 

Yaz aylarına hazırlık yaptıran bu 1 haftalık programda diyetin ilk 2 günü metabolizmayı alıştırmaya odaklanır, ikinci 2 günlük mönü böbrek ve barsaklar üzerine etki ederek arındırıcı sistemi canlandırır, son 3 günlük plan ise metabolizmayı hızlandırarak sizi bahara hazırlar. 

Yenilenme sürecinde beslenme planınız kadar içecekleriniz de önemli olduğundan bu planın içinde mutlaka 2 litre su hergün tüketilmelidir. Ayrıca 4 bardak bitki çayı da eklenmelidir. Ayrı ayrı demlemek yerine arzu edilirse 1 litrelik özel zayıflama çay tarifi de kullanılabilir. Tabii bu çayların doğru saatte doğru karışımlardan oluşması gerekir. Aksi takdirde metabolizma yanlış uyarılır. 


METABOLİZMAYI UYANDIRIYORUZ:PAZARTESİ 

UYANINCA: Akşamdan1 bardak suya 1 dilim kabuklu limon, 3 yaprak nane koyup bekletin. Sabah üzerine sıcak su ekleyip ılınınca için. 


SABAH:
Laktozsuz light süt + 3 yemek kaşığı sade yulaf + 4 çilek veya 1 kivi veya 1 dilim ananasla karıştırıp toz tarçın serpip tüketin. 

ARA : Yeşil + Yaban mersini çay karışımı 2 adet sade diyet bisküvi 

ÖĞLE : Doyana kadar ‘Yaşasın zayıflıyorum’* çorbası
YAŞASIN ZAYIFLIYORUM ÇORBASI
4 büyük boy domates rendesi pişirilir üzerine 2 adet kabak, 1 adet tavuk göğüs küp küp doğranır pişmelerine yakın ekstra sıcak gerekirse eklenir, 2 yemek kaşığı tel şehriyle kaynamya bırakılır, son olarak kıyılmış maydanozlar eklenir. Limon sıkıp, pul ve kara biberle afiyetle yenir. 

İKİNDİ : 5 adet kuru erik + 10 adet tuzsuz badem + Limon dilimli yeşil çay

AKŞAM:
yemek kaşığı kepekli makarna (ince kıyım dereotu, domates rendesi, çarliston biber, 3 yaprak fesleğen pişer makarnayla karışır) + Semizotu salatası ( 2 yemek kaşığı light yoğurt pul biberle çırpıp karıştırın)

Rezene çayı (nane yapraklı)

GECE: (2 saat sonra) 

2 parmak kalınlığında taze ananas + 1 çay bardağı light kefir

Melisa çayı 

SİSTEMİ CANLANDIRIYORUZ :
SALI


UYANINCA: 1 bardak sıcak suya 1 çay kaşığı bal, 2 dilim kabuklu limon atıp ılınınca için.

SABAH: 1 kutu sade probiyotik yoğurt + 10 çilek + 2 yemek kaşığı müsli 

ARA : 2 hurma + 5 yarım ceviz + Yeşil çay (çubuk tarçınlı) 

ÖĞLE : Somon fümeli avakadolu Salata 

İKİNDİ : 5 adet kuru erik + 10 adet tuzsuz badem + Limon dilimli yeşil çay 

AKŞAM:

Haşlanmış 8 yemek buğdaylı Semizotu salatası (kurutulmuş domates ilave edin) 

Rezene çayı (nane yapraklı)

GECE: (2 saat sonra) 
1 orta boy yeşil elma + 1 çay bardağı light kefir

ARINDIRICI DİYET PLANI:
ÇARŞAMBA + PERŞEMBE 

UYANINCA: 1 bardak limon dilimli adaçayı 

SABAH: 2 dilim ananas ve 2 adet labne light peynir sürülmüş tuzsuz etimek. Yeşil çay 
ARA : Piknik poşetinde bolca salatalık yanınızda taşıyın

ÖĞLE : Limitsiz Bahar Salatası * 
BAHAR SALATASI
İnce kıyım 10 adet çilek, 1 yemek kaşığı ince kıyılmış ceviz, 2 kibrit kutusu tuzsuz light beyaz peynir Akdeniz yeşillikleri üzerine serpilir. 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve balzemik ile soslanır. 



Mate çayı 

ARA : 1 orta boy yeşil elma + 1 su bardağı light kefir 


AKŞAM:

Limitsiz Fitness Salatası *

FITNESS SALATASI
Bebek ıspanaklar üzerine kırmızı dolmalık biberler ince ince doğranır. 3 adet acı biber turşusu kıyılır, 1 su bardağı haşlanmış Meksika fasulyesi veya barbunya serpilir. En son 1yemek kaşığı zeytinyağı ve nar ekşisi sos olarak dökülür. 1 çay kaşığı veya tatlı kaşığı çörekotu serpiştirilir. 

Yeşil çay

ARA: (2 saat sonra) 
1 su bardağı Laktozsuz light süt ( bolca tarçın serpin) + 1 dilim ananas 


(Papatya + Ihlamur çayı)

2 GÜNLÜK HIZLANDIRICI DİYET PLANI:
CUMA + CUMARTESİ


UYANINCA: 1 bardak limon dilimli beyaz veya yeşil çay + 3 adet kuru erik

15 dakika sonra

SABAH:
1 dilim ruşeym ekmeği
Yağsız lor peyniri
Gün’aydıran Salata*
Çubuk tarçınlı ıhlamur çayı

GÜN’AYDIRAN SALATA

İnce kıyım maydanoz, dereotu, kırmızı dolmalık biber harmanı üzerine elma sirkesi, nar ekşisi ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile sos yapın. Çörekotu serpin afiyetle yiyin. 

ARA : 1 yemek kaşığı kuru yaban mersini veya 2 yemek kaşığı goji berry + 

1 tam ceviz içi veya 5 adet çiğ badem 
Karanfil ile demlenmiş yeşil çay 

ÖĞLE : 

BEYAZ SALATA* + 1 dilim ruşeym ekmek
BEYAZ SALATA
Kerevizi çiğden rendeleyin. Light yoğurt içine ince kıyım dereotu, 1 yemek kaşığı dövülmüş ceviz pul biber katıp kerevizle harmanlayın. 


İKİNDİ : 1 kutu sade probiyotik yoğurt + 1 orta boy kabuklu armut 

AKŞAM:

Cuma: 200 gram ızgara balık (derisiz) + Akdeniz yeşillikleri 

Cumartesi: Süper Fit Salata*

SUPER FIT SALATA
150 gram hindi göğsünü ince şeritler halinde kesip kekik, sarımsak, pul biberle soslayıp ızgara edin. Göbek veya marul üzerine küp doğranmış domates, taze nane yaprakları ekleyin. Yarım avakadoyu küp küp doğrayın. En son üzerine hindi şeritleri dizip, çekme karabiber serpip afiyetle yiyin. Sıcak servis edin. 


yemek sonrası çayı (rezene, nane, limon dilimi ile 1 kupada 3 dakika demleyin)

GECE: (2 saat sonra) 
1 dilim ananas ve 1 kivi + 1 çay bardağı light kefir

Yatmadan önce: 1 bardak papatya çayı için

YENİLEYİCİ SON DOKUNUŞ :
PAZAR
 
UYANINCA: 1 bardak limon dilimli sıcak su (1 çay kaşığı organik bal ekleyin)


SABAH:
3 yumurta akı ile maydanozlu omlet + 1 dilim ruşeym ekmeği + Yarım nar


ARA : 1 su bardağı light kefir


ÖĞLE : 
Sınırsız etsiz sebze yemeği (patates, bezelye, mantar, yer elması hariç) + 1 kase light yoğurt (bol ince kıyım dereotu, pul biber ile)


İKİNDİ : 1 orta boy yeşil elma + 10 adet tuzsuz badem 


AKŞAM:

2 adet zeytinyağlı enginar (bol dereotu, taze bakla ile pişer) + 1 kase light yoğurt 
yemek sonrası çayı (rezene, yasemin, limon dilimi ile 1 kupada 3 dakika demleyin)


GECE: (2 saat sonra) 

2 adet kivi 

Yatmadan önce: 1 bardak melisa çayı için




DİKKAT :
Cildinize ışıltı katacak, barsakları hızlandıracak 1 litrelik özel zayıflama çayı program süresince tüketilebilir. Eğer sallama çayları içmeyi unutuyorum diyorsanız bu metod tam size göre. Size özel hazırlanmış bu çay karışımını taşıyarak 4 kupa hazır çay tüketmek yerine bu karışımla ilerleyebilirsiniz. 


KİLOSS zayiflama ÇAYI:
1 litre sıcak suya çeyrek portakal, çeyrek elma kabuklarıyla dilimlenir, 1 adet çubuk tarçın ile 3 dakika kaynatılır. Ateşten alınıp içine 1 poşet yeşil çay, 1 poşet rezene, 1 poşet ıhlamur, 1 tutam biberiye ve 2 adet karanfil eklenir. 4 dakika demlendikten sonra süzülüp, sıcak veya soğuk içilebilir. 


PROGRAMIN KİLOSS DİYET KURALLARI: 


!!!! Sabahları limon dilimli suyun ılık hatta hafif sıcak olması önemlidir, kabuklu limon akşamdan eklenmeli asla sıkılmamalıdır. 


!!! Tuzu kesin, ödem yatkınlığınız varsa hemen idrar çıkışınızı takip edin koyu sarı renk ise az su içiyorsunuzdur su ve sıvı alımınızı diyetisyeninizle görüşün. 


!!! Barsaklar yavaşladıysa adım adım aşağıdaki yolu izleyin:
1. Sabah uyanınca aç karna akşamdan suya atılmış kuru kayısı ve kuru erikli suyu için. Veya bu su hazır değilse tansiyon sorununuz yoksa yeşil çay için. 5 dakika yerde sırt üstü yatıp havada bisiklet çevirin, 5 dakika ayakta karnınıza doğru ayaklarınızı çekip egzersiz yapın.


2. Sonrasında sudan çıkan kuru eriği tüketin, yazılı kahvaltıyı yapın. 


3. Kahvaltı ile öğle yemeği arasındaki kuşluk öğünü tüm gün içtiğiniz önerilen çaylara ilave olarak form çaylardan kullanabilirsiniz. Ama bunlar süreklilik kazanmamalıdır. 


!!! Kısa süreli yaza hazırlık kamp diyeti süresince siyah çay, kahve gazlı içecek, meyve suyu tabii ki alkol tüketilmemelidir. 


!!! Şeker kısıtlanmalıdır doğal olarak zaten diyetinizden alıyorsunuz. 


!!! Mönüde herhangi gıdaya alaerjiniz vara, asla yiyemiyorsanız değişiklikler için diyetisyeninze danışın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder